Proiect Parcul Senzorial Curcubeu 2019

 • Fundatia pentru parteneriat

 • Spatii verzi

 • Mol

 • PROGRAMUL SPAŢII VERZI

  Componenta Spaţii Verzi Urbane 2019

  ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI DIN GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 26 TIMIȘOARA
  GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 26 TIMIȘOARA

  Parcul senzorial CURCUBEU RAINBOW Sensory Park

  SV – 43– 2019

  CATEGORIA DE PROIECT: Reabilitare/creare spații verzi, combinat cu programe interactive de educație ecologică și de sănătate

  SCOPUL PROIECTULUI: Scopul proiectului constă în amenajarea în curtea Grădiniței cu P. P. Nr. 26 a unui parc senzorial care cuprinde: o zonă de trasee senzoriale pentru exerciții de motricitate fină și grosieră, spațiu de recreere și relaxare, și o grădină senzorială pentru activitățile dedicate educației ecologice.

  „The goal of the project is to create, in a part of the courtyard of The Kindergarten with Prolonged Program No. 26 from Timișoara, a Sensory Park that includes: an area for general and fine motricity exercises, an area for kids recreation and relaxation and a sensory garden for the activities dedicated to ecological education.”

  OBIECTIVELE PROIECTULUI:

  1. Crearea unei zone de trasee senzoriale pentru realizarea de exerciții senzoriale și motrice, prin amenajarea spațiului cu obiecte realizate din lemn și cauciucuri reciclate, într-o perioadă de 4 luni.
  2. Reabilitarea și amenajarea spațiului verde din aripa de sud–vest a curții Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 26, prin gazonare, plantarea a 200 flori, 12 puieți de Tuia Giganta, 1 puiet brad argintiu, într-o perioadă de 4 luni.
  3. Îmbogățirea cunoștințelor de educație ecologică și dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător, la cei 470 preșcolari înscriși la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 26, într-o perioadă de 4 luni.

  BUGET TOTAL: 11402 LEI

  BUGET SUBVENȚIONAT (Fundația pentru Parteneriat, MOL România): 9.549,00 lei echivalent a 83.75% din bugetul total

  CONTRIBUȚIA ASOCIAȚIEI DE PĂRINȚI DIN GRĂDINIȚA P.P.NR. 26 TIMIȘOARA: 1.853,00 lei, echivalentul a 16.25% din bugetul total